20 Aralık 2016 Salı

Anne Bebek Kitapları

Bu yazımız anne adayları ve yeni anneler için... İnsan bu serüvene yeni atılacakken okuyabileceği bir takım kaynak arayışına giriyor ve bir bakıyorsunuz piyasada Anne-Bebek Kitapları kategorisinde o kadar çok seçenek çıkıyor ki karşınıza. Hepsini alamazsınız ki alsanız da okumaya vakit yok. Bu durumda seçim yapmak çok zorlaşıyor. Ben hamilelik sürecinde ve bebeğin 1 yaşına kadarki sürecinde elimin altında, gerçekten çok işime yarayan kaynaklardan bahsetmek istiyorum.



İlki hamilelik sürecimde çok faydalandığım Elizabeth Fenwick 'in Annelik ve Bebek Bakımı isimli kitabı. Kitap daha çok ansiklopedi tarzında, bol resimli ve anlatımı bakımından gayet sade ve anlaşılır. Hamilelik süreci ile ilgili internette ya da telefon uygulamalarında çok şey bulabilirsiniz ancak çok fazla bilgi kirliliği de var. Hamilelik gibi hassas bir dönemde ne okuduğumuza dikkat etmekte fayda var.

İkincisi Dr. Erhan Ateş'in Modern Bebek Bakımı 0-12 Ay. En çok memnun olduğum ve faydalandığım kitap diyebilirim.Özellikle bir çocuk doktoru tarafından yazılmış olması ve bebek sağlığı, gelişim basamakları, ek gıda dönemi, aşılar aklınıza gelebilecek her konuda size yardımı dokunacak bir bölümünün olması çok güzel. Bebeğiniz bir yaşına gelene kadar elinizin altında duracak, güvenilir bir kaynak.

Üçüncü ve son olarak Şermin Çarkacı'nın Başlarım Şimdi Anneliğe kitabı. Şermin Çarkacı yı yani meşhur Oyuncu Anne'yi duymayan yoktur sanırım. Sunay Akın Oyuncu Anne için sosyal medyada ilerde bir çocuk bakanlığı kurulursa , kendisi ilk bakan olmalı gibi bir yorumda bulunmuştu ki kesinlikle çok haklı. Bu kitapla ilgili düşünceler ayrı bir yazının konusu o sebeple kısaca diyorum ki hamilelikte alın ve okuyun. Çok keyif alacağınızı garanti edebilirim.

Bu süreçte okuduğum bir çok kitap arasından benim için ilk üç sırayı oluşturuyor bu kitaplar. Eğer önerdiğiniz başka kitaplar varsa onları da Sizden Gelenler köşemizde yayınlayabiliriz.

Şimdiden keyifli okumalar.

Hilal.

0 yorum:

Yorum Gönder